Всички категории
EN
Новини от индустрията

Начало>Статии>Новини от индустрията

Пробив в традиционната Tesla за разработване на пикап от неръждаема стомана

Време: 2021-08-16 Хитове : 1

Според съобщения в чуждестранни медии, пикапът Tesla cybertruck ще използва супер твърда 30x студено валцована неръждаема стомана, за да подобри здравината и устойчивостта на корозия, като същевременно намали разходите за форми. Този голям пикап, наречен Tesla cybertruck, беше пуснат на пазара още преди две години. Въпреки това, той не е влязъл в състояние на масово производство и доставка. Тази година обаче той ще бъде доставен на малки партиди. Така че наскоро в някои офлайн канали за продажба в Северна Америка се появиха истински коли на пикап Tesla. Наистина е шокиращо да видите истински коли офлайн, защото този пикап на Tesla е просто необичаен.


1

Стоманената плоча с дебелина 3 мм (0.118 инча), устойчива на корозия, избрана чрез маска за cybertruck, е известна като „супер твърда 30x студено валцована неръждаема стомана“, която е разновидност на сплавта, разработена от неръждаема стомана от серия 300.

„Стратегията за избор на материал за камиона на Tesla е много интересна“, каза д-р Дейвид Матлок, почетен професор в Центъра за изследване на стоманодобивната обработка на Колорадо в Минния институт и изследователския център Матлок, спекулира, че материалът „вероятно ще бъде подобрена версия на аустенитна сплав 301 ". Когато системата от сплави е деформирана или студено обработена, тя ще се трансформира в микроструктура, включително аустенит и мартензит, който е основният компонент на здравите и здрави метали.

„Колкото повече деформация, като например студено валцуване, толкова повече мартензит се получава. Това помага за значително увеличаване на интензитета“, обясни той. Понастоящем мартензитната стомана с висока якост (не от неръждаема стомана) се използва все повече и повече в структурата на тялото за подобряване на здравината. Но обикновено е необходимо да се постигне нейната твърдост чрез нагряване и закаляване, точно както закалената стомана под налягане обикновено се използва в автомобилите. Обратно, мартензитът може да бъде произведен чрез студено валцувана трансформация на аустенитна неръждаема стомана при стайна температура.

Въпреки това, докато патентованата 30x легирана неръждаема стомана кожа на Tesla осигурява на киберкамиона водеща в индустрията устойчивост на вдлъбнато движение, спецификациите на материала и дизайна на структурата на каросерията трябва да се вземат предвид при приложенията. Студеното валцуване прави материала много здрав, но жертва пластичността и възможността за формоване. Това означава, че металът ще бъде ограничен по отношение на обработката и формоването, каза Матлок. стълб, като цяло използва PHS стомана, а тялото на пикапа на киберкамиона използва 30x легирана неръждаема стомана, която също има висока структурна здравина.

Дебелината на основната стоманена плоча на корпуса е 0.7-1 mm, докато използването на 3 mm дебела неръждаема стоманена плоча на Tesla cybertruck кара маската да твърди, че „супер твърдата 30x неръждаема стомана“ може да унищожи пресата. Tesla предлага ново решение за материал на тялото, независимо от ефекта. Схемата намалява процеса на формоване на материала и спестява разходите за машина за щамповане, матрица и свързания процес.