Всички категории
EN
Новини от индустрията

Начало>Статии>Новини от индустрията

Знаете ли някои трудности при обработката на неръждаема стомана?

Време: 2021-09-24 Хитове : 1

С развитието и прогреса на времето индустрията за неръждаема стомана също се развива агресивно. Материалите от неръждаема стомана се използват в различни среди поради тяхната устойчивост на топлина, устойчивост на корозия и различни механични свойства, но не е лесно неръждаемата стомана да може да се използва без обработка. Самата обработка на неръждаема стомана е много трудно нещо и трудността е главно в следните четири точки.

1

1. Химическата връзка, генерирана от контакта между самия материал от неръждаема стомана и инструмента, причинява ниската топлопроводимост и втвърдяването при работа на материала от неръждаема стомана. Лесно е да причините прекомерно износване, счупване и колапс на инструмента.

2. Поради високата твърдост на обработка на неръждаемата стомана е лесно инструментът да се износва бързо и е трудно да се отделят остатъци от стомана.

3. Ниската топлопроводимост ще доведе до бързо износване и деформация на самия инструмент.

4. Натрупването на отломки е лесно да доведе до малък прах, което води до лоша повърхност от неръждаема стомана.

Това са основните трудности при обработката на неръждаема стомана. Съответната неръждаема стомана също се използва все по-широко в гражданския живот и технологията за обработка на заводите за обработка на неръждаема стомана постепенно се актуализира и оптимизира.