Всички категории
EN
Новини от индустрията

Начало>Статии>Новини от индустрията

Как веригата за доставки в Китай може да се справи с нарастващите цени на суровините?

Време: 2021-04-26 Хитове : 10

Повишаването на цените на стоките се дължи основно на три причини:
—— Глобалната парична ликвидност е слаба. През март миналата година, с цел по-нататъшно спасяване на пазара, повечето европейски и американски държави приеха планове за икономически стимули и разхлабената парична ликвидност допринесе за покачването на стоката.
—— Страната за доставка е затегната. Епидемията е повредила производствения капацитет на медта в Чили, най-големият производител на мед в света, а най-големият доставчик на желязна руда в света, Vale, се е свил, допринасяйки за повишаването на цените на мед и желязна руда в световен мащаб.
—— Резултатите от епидемичния контрол могат да се очакват. От втората половина на миналата година икономиката на Китай пое водеща роля в възстановяването и глобалната епидемия постепенно се подобри. От тази година, с активното снабдяване с ваксини и нарастващата степен на ваксинация, се очаква глобалното икономическо възстановяване да бъде засилено, което ще повиши търсенето на стоки.
  На фона на въглеродния пик и неутрализацията на въглерода производственият капацитет на мед, алуминий и стомана ще бъде допълнително намален. Освен това темпът на възстановяване на местната преработваща промишленост се ускорява и търсенето е силно. Цената на металните суровини ще продължи да расте през тази година.
  Пред растящите цени на суровините китайските производствени предприятия трябва да коригират стратегията за покупки, да контролират разходите за покупка, да подпомогнат капиталовия оборот на доставчиците, да оптимизират структурата на доставчиците и т.н.