Всички категории
EN
Industry News

Начало>Статии>Industry News

Как да почистите неръждаема стомана

Време: 2021-07-20 Хитове : 14

Неръждаемата стомана е известна със способността си да устои на корозия и ръжда и затова е популярен избор за кухни и бани. Мръсотията, прахът и мръсотията обаче излагат неръждаемата стомана на риск от корозия и ръжда. За щастие, той реагира добре на почистването, стига да спазвате определени правила. Като цяло започнете с основно почистване и продължете напред, ако е необходимо.

Почиства ли водата неръждаема стомана?

Топла вода и кърпа ще постигнат рутинно почистване.

Това е най -малко рисковият вариант за неръждаема стомана и наистина, обикновената вода работи за почистване в повечето ситуации. Изсушете с кърпа или кърпа, за да предотвратите появата на петна от вода. Това е наистина важно, тъй като минералите във водата могат да оставят следи върху неръждаемата стомана. Избършете в посоките на полиращите линии за най -добри резултати. Почистващите кърпи от микрофибър могат да бъдат чудесен вариант за почистване на неръждаема стомана, тъй като те абсорбират цялата вода и няма да надраскат повърхността.

Сапунът за чинии почиства ли неръждаемата стомана?

За почистване, което се нуждае от повече енергия, мекият сапун за съдове и топлата вода могат да свършат чудесна работа, без да повредят вашата неръждаема стомана. Капка мек препарат за съдове и топла вода често са всичко, от което се нуждаете, за да премахнете по -твърдата мръсотия. Можете да започнете с малка мивка с топла вода и да добавите няколко капки сапун за чинии. Можете също така да поставите малка капка сапун за чинии върху кърпа. Добавете топла вода към кърпата и разтрийте сапуна за чинии, за да изпените кърпата за почистване.

Избършете мръсната зона. След като приключите с измиването на замърсяванията, изплакнете обилно повърхността, за да предотвратите появата на петна и петна. Не забравяйте да подсушите кърпата, за да предотвратите появата на водни петна, които могат да бъдат причинени от минерали.

Препарат за почистване на стъкла за пръстови отпечатъци върху неръждаема стомана

Пръстовите отпечатъци са едно от най -големите оплаквания за неръждаемата стомана, но можете да се погрижите за тях, като използвате почистващ препарат за стъкло или домашен амоняк.
Пръскайте какъвто и почистващ препарат използвате с кърпа от микрофибър. Можете да пръскате директно върху неръждаемата стомана, но може да се окажете с капчици или да загубите много почистващи препарати, които не са били необходими. Избършете внимателно зоната от неръждаема стомана с кръгови движения, за да премахнете пръстовия отпечатък. Повторете, ако е необходимо. Изплакнете обилно и подсушете с кърпа. Има някои по-нови видове довършителни работи за неръждаема стомана, които са устойчиви на пръстови отпечатъци, което може да бъде от значение, ако вашите помощници с размер на пинта са склонни да оставят следите си навсякъде.

Почистващо средство от неръждаема стомана

Ако имате петна, които се отстраняват трудно, драскотини по повърхността или трябва да полирате неръждаемата си стока, почистващият препарат от неръждаема стомана може да бъде добър вариант. Някои от тези почистващи препарати и лакове могат да помогнат за свеждане до минимум на надраскване и премахване на петна. Те също могат да полират повърхности. Прочетете указанията и тествайте на незабележимо място. Изплакнете обилно зоната и подсушете с кърпа.
Ключът към поддържането на неръждаема стомана е правилната грижа и поддръжка. Само с малко усилия вашият уред ще блести!