Всички категории
EN
Новини от индустрията

Начало>Статии>Новини от индустрията

Мохамед лухуте, министър на отдела за координиране на мореплаването и инвестициите на Индонезия, инспектира проекта hpal

Време: 2021-08-26 Хитове : 1

На 23 юни индонезийският министър на морското дело и координацията на инвестициите, luhut binsar pandjaitan, министър на вътрешните работи, Tito karnavian, министър на транспорта, Budi KARYA sumadi, министър на инвестициите (държавна агенция за координация на инвестициите), bahlil lahadalia, министър на земята и пространството планиране, и Софиян джалил, министър на земното и пространственото устройство, и К. х. Абдул Гани Касуба, губернатор на Северно Малуку, и други високопоставени представители на индонезийското централно и местно правителство посетиха проекта hpal на остров Оби. Лим Гунаван Хариянто, главен изпълнителен директор на halida group, придружи проверката. Джан Баодонг, местен генерален мениджър на hpal, и Рио Уиди Албърт, директор на отдела за PTL и нетехническа поддръжка на hpal, дадоха топъл прием.

1

В речта си на церемонията по приветствието luhute каза, че pt.halmahera persada lygend е първият завод в Индонезия, който произвежда суровини за захранващи батерии за електрически превозни средства. Той беше много горд да стане свидетел на стартирането и пускането в експлоатация на проекта hpal на остров Оби. Пускането в експлоатация на проекта доказва, че Индонезия има способността да изиграе собствените си предимства в областта на суровините за нови енергийни батерии за превозни средства и също така ще стимулира развитието на индустриите надолу по веригата, което е от голямо значение за индустрията за електрически превозни средства в Индонезия.

2

Лухуте подчерта, че правителството ще продължи да подкрепя развитието на индонезийския проект hpal, който представлява бъдещата тенденция на развитие на автомобилната индустрия и помага за постигане на общо ниво на намаляване на въглеродните емисии и защита на природната среда и екологията. В същото време, с изграждането и въвеждането в експлоатация на все повече и повече hpal проекти, той може да насърчи повече местна заетост и да насърчи бързото развитие на регионалната икономика и общество. Освен това правителството трябва да защитава екологичната среда, като същевременно подкрепя и защитава развитието на проекта hpal.

3

По-късно luhute, заедно с четирима други министри, губернатор на Северно Малуку и главен изпълнителен директор на halida group, Lin Jisheng, натисна алармената камбана за заминаване, символизирайки първата пратка от 5500 тона никел-кобалтов хидроксид от pt.halmahera persada lygen. След това luhute и неговата група посетиха централната контролна зала на автоклава, разпитаха за процеса на процеса на проекта hpal с голям интерес и пожелаха на компанията да стигне до производство възможно най-скоро.

4