Всички категории
EN
Новини от индустрията

Начало>Статии>Новини от индустрията

Нова Зеландия въвежда план за намаляване на емисиите, за да ускори популяризирането на електрически превозни средства

Време: 2022-05-28 Хитове : 4

Според съобщения в медиите в Нова Зеландия миналата седмица правителството на Нова Зеландия определи цел за намаляване на емисиите на парникови газове за следващите 14 години като част от целта си за нетни нулеви емисии до 2050 г. То каза, че първоначално ще отпусне 2.9 милиарда новозеландски долара (около 1.8 щатски долара милиарда) в рамките на четири години за финансиране на поредица от проекти за намаляване на емисиите в селското стопанство, строителството, енергийните източници, транспорта и други области.

Важното съдържание на плана е да се засили намаляването на емисиите в областта на транспорта и да се ускори популяризирането на електрически превозни средства. Правителството ще продължи да предлага отстъпки за превозни средства с чиста енергия, за да насърчи закупуването на превозни средства с ниски емисии, да инвестира в инфраструктура за зареждане на електрически превозни средства и да помогне на семействата с ниски и средни доходи да купуват електрически превозни средства, след като докладват превозни средства с отпадъци и висок разход на гориво. Освен това ще изпробва план за наемане на електрически превозни средства.

Целта е да се декарбонизира целият парк на обществения транспорт до 2035 г. Пилотно ще бъде пусната и схема за наемане на електрически автомобили. Смята се, че най-малко 30% от леките превозни средства в Нова Зеландия ще бъдат електрически превозни средства до 2035 г.

В допълнение, правителството на Нова Зеландия също ще забрани изграждането на нови средно- и нискотемпературни котли, работещи с въглища, и постепенно ще премахне съществуващите котли до 2037 г. Планът също така предлага да се проучи водородът като алтернативна енергия и да се формулира стратегия за развитие на водородната енергия. Тези инициативи ще бъдат финансирани от новозеландски фонд за извънредни ситуации в областта на климата на стойност 4.5 милиарда долара.

6-х