Всички категории
EN
Новини от индустрията

Начало>Статии>Новини от индустрията

Пуснат е в експлоатация проект за специален строителен стоманен клъстер

Време: 2021-01-12 Хитове : 62

На 12 декември беше въведен в експлоатация основният проект за трансформиране на стара и нова кинетична енергия в провинция Шандонг-Шихенг Промишлен проект за специална стомана „специална строителна стомана“, 55 дни по-рано от очакваното. Инвестицията в проекта надхвърля 15 милиарда юана, което ще насърчи трансформацията на стоманодобивната промишленост на Шандонг в зелена и интелигентна.
Проектът обхваща 8 основни производствени линии. След като бъде официално пуснат в експлоатация, той ще има годишен производствен капацитет от 4.65 милиона тона и допълнителен доход от продажби от 20 милиарда юана, което го прави един от четирите основни клъстера на стоманодобивната промишленост в провинция Шандонг. В условията на цялостно намаляване на производствения капацитет на стоманата, Шандонг коригира производствения капацитет на Shiheng Special Steel от 2.55 милиона тона на 4.65 милиона тона, което е еквивалентно на създаването на друга „Shiheng Special Steel“.
https://www.hongwangstainless.com/products-show/color-stainless-ssteel-coil/
Уанг Чаншенг, заместник главен технически инженер на Tai'an Shiheng Special Steel, каза: „(Първоначално) една заготовка може да бъде разточена само от една от тези линии. Този път една заготовка може да пусне 5 стоманени линии едновременно и двете производствени линии са достигнали (годишна продукция) 400 10,000 тона, което е два пъти по-ефективно от първоначалната линия, а броят на използваните хора е все същият . "
 
PVD цветно покритие от неръждаема стомана
За да освободи място за нови проекти, компанията последователно затвори повече от 10 остарели производствени линии и намали производствения капацитет с повече от 2 милиона тона. Показателите за опазване на околната среда на новия проект са значително подобрени и емисиите на прах са намалени от 10 mg на кубичен метър, предписани от държавата, на по-малко от 5 mg. За да се използват пълноценно отпадъците, местният план за проект за съвместно производство на стомана и химикали. В момента паркът е събрал повече от 20 големи и средни предприятия в химикали, фармацевтични продукти и композитни материали от специална стомана.

图片 1