Всички категории
EN
Новини от индустрията

Начало>Статии>Новини от индустрията

Неръждаемата стомана е устойчива на надраскване и корозия, така че защо да не използвате неръждаема стомана за производството на автомобили?

Време: 2021-08-23 Хитове : 2

Може би много хора имат повече или по-малко въпрос, защо автомобилните компании не използват неръждаема стомана за производството на автомобили? Тъй като те смятат, че използването на неръждаема стомана може ефективно да устои на надраскване и корозия.

В сравнение с често използваните поцинковани стоманени листове и материали от алуминиеви сплави, той има определени предимства, но производството на автомобил трябва да вземе предвид различни фактори, нито едно предимство не може да се използва като причина за използването на материала.

Например, ако вземем предвид цената, неръждаемата стомана изобщо няма предимство, защото още през миналия век беше гарантирано, че Shijie също се опита да използва неръждаема стомана за производството на автомобили, но високата цена го накара да се откаже веднага от идеята след еднократно производство. Разбираемо е, че цената на неръждаемата стомана е почти три пъти по-висока от тази на поцинкованата стомана, така че е разумно производителите да не използват неръждаема стомана. В крайна сметка те също трябва да контролират разходите, за да реализират печалби.

1

Въпреки това, в допълнение към най-важния фактор на разходите, има няколко причини, поради които автомобилните предприятия не използват неръждаема стомана. Първата причина е, че неръждаемата стомана има по-силна антикорозионна способност от поцинкованата стомана, тъй като с развитието на технологията за пръскане, антикорозионната способност на "хромираната стомана", използвана в автомобилите, е много по-здрава от обикновената стомана. Втората причина е, че по отношение на теглото на материала теглото на неръждаемата стомана е три пъти по-високо от това на алуминиевата сплав. Този факт също е важна причина, поради която неръждаемата стомана не е предпочитана от производителите. В крайна сметка най-голямото предимство на леките материали е намаляването на разхода на гориво, а спестяването на енергия и намаляването на емисиите е просто изискването на времето, което е тенденцията на времето.


2

Третата причина е, че здравината на неръждаемата стомана сама по себе си не е достатъчна, за да издържи теглото на автомобила и нейната граница на провлачане не отговаря на приложимия стандарт за рамката. Четвъртата причина е, че якостта на опън на неръждаемата стомана не отговаря на стандарта, което не може да отговори на изискванията за щамповане при производството на части на тялото, така че е лесно да стане крехко в процеса на щамповане. Въпреки че едва може да изпълни стандарта с някои процеси, новият производствен процес също означава нарастващи разходи, така че да се върнем към фактора цена, няма нужда да се използва неръждаема стомана.

3

Следователно, поради горните причини, материалът от неръждаема стомана е естествено изоставен от производителите и не е нужно да питаме повече за причините, поради които производителите не използват материала от неръждаема стомана, когато настоящият автомобил може да отговори на ежедневните нужди .