Всички категории
EN
Новини от индустрията

Начало>Статии>Новини от индустрията

Тайван е инвестирал повече от 100 милиона щатски долара, за да започне втората фаза на плана за изграждане на завод за неръждаема стомана в Турция

Време: 2022-05-25 Хитове : 2

Фабриката за тръби от неръждаема стомана в Тайван ще позволи пробив в тарифните бариери и ще продължи да играе важна роля в Турция и Европа. В допълнение към ускоряването на първата фаза от плана за изграждане на фабрика в Турция, той също реши да инвестира повече от 100 милиона щатски долара (еквивалентни на близо 3 милиарда нови щатски долара), за да продължи да насърчава втората фаза на проекта за изграждане на фабрика. Очаква се да бъде пуснат в експлоатация от третото тримесечие на 2023 г. Планираното месечно производство на промишлени тръбопроводи е 2000 метрични тона, с обща инвестиция от повече от 200 милиона щатски долара (еквивалентни на почти 5.6 милиарда NT $) във фаза I и фаза II проекти. След завършването общият месечен производствен капацитет ще бъде увеличен до около 6000 метрични тона.

Yunqiang има търговски пипала по целия свят. Има фабрика Changhua Xizhou и фабрика tangdou № 6, които произвеждат главно тръби от неръждаема стомана, рулони от неръждаема стомана и други продукти. В момента месечното производство е повече от 35000 XNUMX тона.

Zhan Lielin, говорител на Yunqiang, каза, че в момента първата фаза на проекта за изграждане на завода в Турция е в разгара си и започна да планира втората фаза на проекта за разширяване на завода. Очаква се да започне изграждането на завода от второто тримесечие на 2022 г. и се планира да бъде завършен и пуснат в експлоатация от третото тримесечие на 2023 г. Той произвежда основно продукти от промишлени тръбопроводи от неръждаема стомана с месечно производство от 2000 метрични тона .

Що се отнася до първата фаза на проекта в процес на изграждане, по-голямата част от нея е завършена. Очаква се след завършването през март 2022 г. да започне въвеждане в експлоатация от второто тримесечие и постепенно масово производство от третото тримесечие. Очаква се да произвежда всичко от четвъртото тримесечие. Планираното месечно производство на рулони от неръждаема стомана е 2500 метрични тона, а това на структурни тръби е 1500 метрични тона, с общо месечно производство от 4000 метрични тона.

Що се отнася до източника на суровини, Джан Лиелин каза, че основните студеновалцувани суровини от неръждаема стомана след завършването и експлоатацията на фаза I и фаза II в бъдеще ще бъдат закупени от завода на POSCO Турция в Южна Корея.

Ако източникът на материал е недостатъчен, внос от съседни страни за допълнение. В началния етап на планиране ще се съсредоточи върху вътрешния пазар и ще разшири експортния пазар в Европа и други места в бъдеще.

Предполага се, че годишното търсене на неръждаема стомана в Турция е около 700000 75 тона, от които 8% зависи от вноса. Но Китай наложи антидъмпингови мита върху вноса от китайски континент Тайван, континентален Китай, Виетнам и Малайзия. Данъчната ставка в Тайван е XNUMX%. Страните обаче все още активно се втурват в него. Очевидно пазарът е огромен и също така привлича силни и положителни инвестиции за създаване на фабрики.