Всички категории
EN
Новини от индустрията

Начало>Статии>Новини от индустрията

Съединените щати планират да отменят налагането на мита срещу Китай

Време: 2022-05-20 Хитове : 2

Наскоро въпросът, че Съединените щати могат да отменят налагането на мита върху Китай, привлече вниманието на пазара. Съединените щати планират да премахнат митата за Китай, което ще бъде от полза за развитието на износа на външната търговия и трансграничната логистика Според агенция Синхуа, офисът на търговския представител на САЩ обяви на 3 май, че двете действия за налагане на мита на китайците стоките, изнесени за Съединените щати преди четири години въз основа на резултатите от така нареченото "301 проучване", ще приключат съответно на 6 юли и 23 август. Оттук нататък службата ще започне процедурата по правна проверка за съответните действия.

Впоследствие президентът на САЩ Байдън каза, че правителството на САЩ обсъжда дали да отмени митата, наложени на Китай по време на администрацията на Тръмп, но все още не е взело решение.
В отговор на съответните забележки са отговорили Министерството на външните работи и Министерството на търговията. Говорителят на външното министерство Джао Лиджиан каза, че същността на китайско-американското икономическо и търговско сътрудничество е взаимната изгода и печелившите резултати. В търговските и тарифните войни няма победители. Едностранното налагане на мита от Съединените щати не е благоприятно за Китай, Съединените щати и света. Shu jueteng, говорител на Министерството на търговията, отговори, че при настоящата ситуация на висока инфлация, отмяната на тарифите, наложени от Съединените щати на Китай, е в основни интереси на американските потребители и предприятия, което е от полза за Съединените щати, Китай и светът.