Всички категории
EN
Новини от индустрията

Начало>Статии>Новини от индустрията

Американската стоманодобивна индустрия изпраща съвместно писмо до Байдън, призоваващо за запазване на митата за стомана за Европа

Време: 2021-08-16 Хитове : 1

Според докладите организации на стоманодобивната индустрия в САЩ са изпратили съвместно писмо до президента на САЩ Байдън, надявайки се, че Байдън ще запази сегашната тарифа за стомана, заявявайки, че премахването на митата сега ще навреди на производствения капацитет на стоманодобивната индустрия.

През юни 2018 г. правителството на Тръмп наложи съответно 25% и 10% мита върху стоманата и алуминия в ЕС от съображения за национална сигурност. След много неуспешни преговори ЕС скоро въведе контрамерки.

Европейският съюз и Съединените щати постигнаха споразумение тази седмица за временно спиране на ескалацията на търговските спорове, но шестмесечното споразумение за примирие запазва американските мита за метали и ответните мита на ЕС.

Европейският съюз заяви, че се надява Съединените щати първо да премахнат митата върху металите. Американската стоманодобивна индустрия пое водеща роля в изразяването на своята опозиция, като Американската асоциация за желязо и стомана, Асоциацията на производителите на желязо и стомана, Обединеният съюз на стоманодобивните работници и други организации участваха в съвместното писмо.