Всички категории
EN
Новини от индустрията

Начало>Статии>Новини от индустрията

Каква е разликата между 304, 304h и 304L?

Време: 2021-08-25 Хитове : 1

1

Всъщност съдържанието на хромен никел е неръждаема стомана 304, която съдържа 18% хром (CR) и 8% никел (Ni), но основната разлика е разликата в съдържанието на въглерод.

304L е ултра нисковъглеродна неръждаема стомана със съдържание на въглерод под 0.03%, което може да избегне междукристална корозия. На теория ефектът от устойчивостта на корозия под напрежение е по-силен от 304, но ефектът не е очевиден при практическо приложение. Целта на намаляването на въглерода е същата като добавянето на титан, но цената на топене на 321 с титан е по-висока, разтопената стомана е по-дебела и цената е по-скъпа.

H в 304H се отнася до висока температура, а високото съдържание на въглерод е гаранция за якост при висока температура. Когато се използва аустенитна стомана над 525 ℃, съдържанието на въглерод е не по-малко от 0.04%, а карбидът е укрепващата фаза, особено якостта при висока температура е по-добра от чистия аустенит.

Сред тях най-високото съдържание на въглерод е 304H, най-ниското съдържание на въглерод е 304L, а съдържанието на въглерод в неръждаемата стомана 304 е между двете. Колкото по-високо е съдържанието на въглерод, толкова по-лоша е устойчивостта на корозия на неръждаемата стомана и толкова по-лесно ръждясва. Различното въглеродно съдържание води и до различни цени. С други думи, различни употреби и различни изисквания.