Всички категории
EN
Новини от индустрията

Начало>Статии>Новини от индустрията

Световната асоциация на стоманата публикува краткосрочна прогноза за търсенето на стомана

Време: 2021-04-26 Хитове : 10

Световната асоциация за желязо и стомана публикува най-новия краткосрочен (2021-2022) доклад за прогнозата за търсенето на стомана на 15 април. Докладът показва, че глобалното търсене на стомана ще се увеличи с 5.8% до 1.874 милиарда тона през 2021 г. след спада с 0.2% през 2020 г. През 2022 г. глобалното търсене на стомана ще продължи да нараства с 2.7% до 1.925 милиарда тона. Според доклада втората или третата вълна на епидемията, която все още продължава, ще бъде изравнена през второто тримесечие на тази година. С постоянния напредък на ваксинацията икономическите дейности на големите страни, консумиращи стомана, постепенно ще се нормализират.
  AlRemeithi, председател на Комитета за пазарни проучвания на Световната асоциация за желязо и стомана, коментира резултатите от прогнозата: "въпреки че COVID-19 донесе катастрофални ефекти върху живота и живота на хората, глобалната стоманена индустрия все още има късмет. До края на 2020 г. , глобалното търсене на стомана се е свило само леко. Това се дължи главно на изненадващо силното възстановяване в Китай, което е довело до растежа на търсенето на стомана в Китай до 9.1%, докато в останалия свят търсенето на стомана е се свива с 10.0%. През следващите няколко години търсенето на стомана в развитите и развиващите се икономики ще се възстановява стабилно. Подпомагащите фактори са ограниченото търсене на стомана и правителственият план за икономическо възстановяване. Ще отнеме няколко години за някои от най- развитите икономики да се върнат на предепидемичното ниво.
  Въпреки че се надяваме, че най-лошото от епидемията ще отмине скоро, все още има значителна несигурност за останалата част от 2021 г. Вирусната мутация и насърчаването на ваксинацията, оттеглянето на стимулиращата фискална и парична политика и напрегнатата геополитическа и търговска ситуация всички влияят на резултатите от прогнозата.
В епохата след епидемията структурните промени в бъдещия свят ще доведат до промени в модела на търсенето на стомана. Бързото развитие на цифровизацията и автоматизацията, инвестициите в инфраструктура, реконструкцията на градски център и трансформацията на енергия ще донесат вълнуващи възможности за стоманодобивната индустрия. В същото време стоманодобивната индустрия също реагира активно на социалното търсене на нисковъглеродна стомана. "